Domeniul financiar-contabil, în topul preferințelor celor care își caută un job. Acces la carieră de succes sprijină studenții pentru a deveni angajați

 

Un comunicat al BestJobs arată că în primul trimestru al acestui an au fost înregistrate peste 1,93 milioane de aplicari pentru posturile disponibile publicate pe platforma de recrutare. Potrivit companiilor de recrutare, peste 235.000 de aplicari au fost în domeniul finanțării-contabilitate.

Analiza arată, astfel, că domeniul financiar-contabil este în continuă dezvoltare.

Totodată, din datele publicate reiese că dintre eliminate postate pe platforma BestJobs în primul trimestru al acestui an, cele mai populare au fost în general cele care solicită experiență entry-level (0-2 ani).

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) derulează două proiecte – ACCES – facilitarea accesului către profesiile contabile prin crearea unui sistem funcțional de stagii de practică – Pilonul I, POCU/626/6/13/133224 și ACCES – facilitarea accesului către profesiile contabile prin crearea unui sistem funcțional de stagii de practică – Pilonul II, POCU/626/6/13/133422, al căror scop este tocmai sprijinirea studenților în procesul de tranziție a educației la piața muncii.

Concret, prin proiectelor, CECCAR oferă oportunitatea studenților care urmează un program de studii universitare în științe economice să desfășoare stagii de practică în cadrul unor companii specializate în domeniul financiar-contabil. Studenții înscriși la studii de licență sau master, care doresc să cunoască domeniul financiar-contabil, au acum oportunitatea de a lua contact direct cu profesia contabilă prin aceste „stagii de practică altfel”, care sunt completate de unele activități conexe, menite să contribuie. la dezvoltarea profesională a viitorilor angajați.

Studenții înscriși în proiect vor beneficia, pe lângă stagiul de practică în care vor avea oportunitatea de a învăța de la profesioniști – tutorii de practică fiind experți contabili sau contabili autorizați –, de servicii de consiliere și orientare profesională.

De asemenea, în cadrul unei economii caracterizate de digitalizare, în care modelele de business se schimbă continuu pentru a se adapta cât mai bine contextul noilor cerințe, proiectul Acces la carieră de succes vine cu programele de dezvoltare a competențelor digitale și de utilizare a tehnologiei informației ca. instrument de învățare și cunoaștere.

Totodată, studenții pot beneficia de webinarii pe tema managementului timpului.

Toate aceste activități complementare vin în sprijinul studenților, care acum au ocazia de a fi mai bine pregătiți pentru intrarea pe piața muncii.

De multe ori, șansele acestora de angajare sunt diminuate și din cauza modalității de întocmire a CV-ului, iar prezentarea interviului de angajare, cu siguranță, o provocare. Tocmai acesta este motivul pentru care proiectul derulat de CECCAR sprijină studenții cu webinarii pe aceste teme, învățându-i cum să pregătească un CV atractiv și cum trebuie să prezinte la un interviu.

Șansele de angajare în rândul studenților care se înscriu în proiectul Acces la carieră de succes cresc, odată cu intrarea lor în stagiul de practică. Interacțiunea directă cu angajatori de top din domeniul financiar-contabil sporește șansele studenților de a deveni angajați încă din timpul facultăților. Mai mult decât atât, în cadrul proiectului de confinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, performanța este apreciată. Studenții care vor deveni angajați în urma activităților la care participă în cadrul proiectului vor fi premiați.

Detalii despre proiect sunt disponibile pe acces-p1.ceccar.ro. Pentru informații suplimentare, nu puteți contacta acces-p1@ceccar.ro.

Lasa un comentariu